Foto: EPA

Nijemac napušta Barcelonu

Šta Bayern traži od Ter Stegena?

Mediji u Njemačkoj uvjereni su kako Marc-Andre ter Stegen na kraju sezone dolazi u Bayern.

Izvjesno je kako će Bavarci ostati bez Manuela Neuera s kojim ne idu najbolje pregovori, a ukoliko dođe do toga, čelnici kluba na golu vide upravo Ter Stegena koji od 2014. godine nosi dres Barcelone.

U proteklom periodu Barcelona je Ter Stegenu stavila četiri ponude na stol, ali ovaj golman svaku je odbio, pa i onu prema kojoj bi godišnje na Camp Nou zarađivao oko 6,5 miliona eura. Nijemac traži da mu cifrom u ugovoru bude jasno objašnjeno koliko je značajan za tim i da se prema primanjima može ravnati s ostalim vrhunskim golmanima, a upravo tu situaciju Bayern sada želi da iskoristi.

Nijemci javljaju da će Bayern pokušati da iskoristi svoju moć i da proba da apeluje na voljni momenat Ter Stegena da zaigra za najveći njemački klub, a navodno čelnici kluba od njega traže i da obustavi sve pregovore sa Barcelonom oko novog ugovora.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Ter Stegena će Bayern morati dobro da odriješi kesu. Njegova vrijednost se procjenjuje na 90 miliona eura, pa bi se se u slučaju da se transfer realizuje ujedno i oborio aposlutni rekord u konkurenciji golmana. Trenutno ga drži Kepa Arrizabalaga, koji je u augustu 2018. godine prešao iz Athletic Bilbaa u Chelsea za 80 miliona eura.

Ter Stegen je u Bundesligi ranije branio za Borussiju M'Gladbach.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.