Vidal od ljeta ponovo u Italiji?

Čileanac ide iz Barcelone

Vidal od ljeta ponovo u Italiji?

Arturo Vidal može početi tražiti novi klub.

Iako ovaj čileanski fudbal ima ugovor sa Barcelonom do ljeta 2021. godine, sa Nou Campa su potvrdili da će na kraju sezone napustiti klub.

Katalonci su Vidalu dali jasno do znanja da ne računaju na njegove usluge, posebno otkako je u klub došao Frenkie De Jong, a kao sljedeće odredište u njegovoj karijeri pominje se Inter.

Mediji u Španiji špekulišu kako je Inter veoma zainteresovan za čovjeka koji je već igrao u Seriji A, samo u dresu Juventusa, a špekuliše se kako bi Barcelonu zadovoljila ponuda između 15 i 20 miliona eura.

Da bi Vidal mogao pojačati Nerazzurre ranije je najavio i njegov sunarodnjak Ivan Zamorano.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Svi znamo šta Vidal znači za trenera Antonija Contea i uvjeren sam da će Nerazzurri u junu pojačati napore da ga dovedu", kazao je Zamorano koji je svojevremeno četiri godine nosio Interov dres

Ove sezone Vidal je za Barcelonu odigrao tek 13 utakmica.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi