ESPN objavio: Poznato zbog čega su se igrači Barcelone toliko protivili smanjenju plate

Ne vjeruju čelnicima kluba

ESPN objavio: Poznato zbog čega su se igrači Barcelone toliko protivili smanjenju plate

Endin Čaušević

Španski mediji objavili su prije nekoliko dana da su čelnici Barcelone donijeli odluku da smanje plate svojim igračima, ali i svim uposlenicima u klubu.

Pandemija koronavirusa stvorila je veliki haos u cijeloj Evropi, a pravi i ogromne finansijske probleme za sve klubove. Tako su u Barceloni odlučili da je najbolje rješenje da se igračima značajno snize plate kako niko od uposlenika ne bi dobio otkaz.

Mundo Deportivo objavio je prije nekoliko dana da je rukovodstvo kluba donijelo odluke da plate smanji za čak 70%, te da će takvu odluku ukinuti kada se prvenstvo ponovo nastavi.

Međutim, većina fudbaler nije bila saglasna s takvom odlukom kluba. Naime, ESPN piše da igračima nije problem da im se snize plate, ali zbog medijskih pisanja da Barca planira biti itekako aktivna na tržištu na ljeto mnogi su odbili smanjenje plata.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igrači ne žele da se od njihovih plata štedi novac za pojačanja jer se špekuliše da klub želi uložiti 100 miliona eura za Lautara Martineza iako s druge strane pričaju da su u velikoj krizi.

No, klub je nekako uspio postići dogovor s igračima, ali na dosta teži način nego što se to očekivalo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi