Nakon tri godine

Pristao na povratak u reprezentaciju, ali koronavirus mu je sve pokvario

Admin Čaušević

Koronavirus je paralizvao fudbal. Sve reprezentativne utakmice su odgođene do daljneg, dok se klupski fudbal još uvijek igra u pojedinim zemljama. 

Nicolas Nkoulou je pristao na povratak u reprezentaciju Kameruna nakon tri godine odsustva, međutim Covid-19 ga je spriječio da ponovo zaigra u dresu nacionalnog tima.

Iskusni štoper Torina je posljednji put za Kamerun igrao na prvenstvu Afrike 2017. godine, a nakon nekoliko sedmica razmišljanja pristao je da ponovo igra za popularne Lavove.

FS Kameruna i tamošnje državne institucije su uspjele nekako ubijediti 30-godišnjaka da se vrati u reprezentaciju. Ipak, pandemija koronavirusa ga je u tome spriječila, barem za sada.

Nkoulou je dres Kameruna do sada nosio 72 puta. Bio je član generacije koja je 2017. godine s 2:1 u finalu pobijedila Egipat i tako stigla do pete kontinentalne titule.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.