Okončana velika kriza u Kamerunu - junak je Samuel Eto'o
(Foto: EPA)

Fudbaleri kreću na put

Okončana velika kriza u Kamerunu - junak je Samuel Eto'o

M. Šljivak

Fudbaleri Kameruna odbili su da putuju na prvenstvo Afrike u Egipat jer im Fudbalski savez nije isplatio dogovorene bonuse od po 30.000 eura.

Savez ni Vlada Kameruna nisu imali novca za isplatu fudbalerima. Ovi su se pobunili i odlučili su da ne putuju na Afrički Kup Nacija.

Selektor Clarence Seedorf je za pomoć u rješavanju krize zamolio legendarnog fudbalera Samuela Eto'oa, koji je na kraju i riješio problem.

Nekadašnji napadač Barcelone i Intera bio je posrednik u pregovorima fudbalera sa čelnicima Saveza i ministrom sporta, pa je igračima već uplaćena prva rata dogovorenog bonusa.

Na kraju su se Lavovi odlučili da krenu na put u Egipat, gdje će biti jedni od glavnih favorita za osvajanje naslova prvaka Afrike.

Kamerun u grupi igra sa Ganom, Beninom i Gvinejom Bisao.

Zašto je došlo do krize u reprezentaciji?

Vlada Kameruna je u posljednje vrijme uložila velika sredstva u vojsku.

Oni svim silama žele spriječiti pobunu u regiji Adamava, koja želi da stvori vlastitu državu po imenu Ambazonija.

Zbog toga je Vlada uložila ogromna sredstva u vojsku. Sve je posvećeno gušenju ustanka i fudbaleri su na kraju bili ti koji su ostali bez premija i došlo je do krize.

Ipak, sada je postignut dogovor i za to se trebaju zahvaliti legendarnom Eto'ou.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
E jes im pomog u pm... ja konto dao lovu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti