Za vojnike ima novca, za njih nema: Kamerunski nogometaši odbili putovati na prvenstvo Afrike!

Seedorf traži pomoć Eto'a

Za vojnike ima novca, za njih nema: Kamerunski nogometaši odbili putovati na prvenstvo Afrike!

E. Škorić

Uoči Kupa Afrike igrači kamerunske reprezentacije odbili su da putuju u Egipat, pošto im Nogometni savez te zemlje nije isplatio dogovorene bonuse (po 30.000 eura za svakog od igrača).

Premije su ranije dogovorene, ali ni Savez ni Vlada Kameruna nemaju novca ili ne žele da ga udijele igračima.

Međutim, više milijardi uloženo je u vojsku u pokušaju da se spriječi pobuna u regiji Adamava, koja želi da stvori vlastitu državu po imenu Ambazonija.

Selektor Kameruna je proslavljeni holandski reprezentativac Clarence Seedorf, koji se sada našao u nezavidnoj situaciji.

Pomoć je zatražio i od najboljeg kamerunskog igrača svih vremena Samuela Eto'a, koji će doći u zemlju da porazgovara s igračima i da ih zamoli i nagovori da promijene odluku.

Inače, Kamerun je favorit za titulu, a u grupi bi trebao da igra sa Ganom, Beninom i Gvinejom Bisao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi