Utakmica koja se nije desila

Antonio Cassano ispričao anegdotu za Ronalda, a Marca onda objavila da je sve izmislio

Endin Čaušević

Antonio Cassano je svojevremeno bio velika nada italijanskog fudbala, ali zbog svog skandaloznog ponašanja nikada nije uspio u potpunosti ispuniti očekivanja.

Cassano se svijetu predstavio odličnim igrama u dresu Barija, a još kao tinejdžer je na ljeto 2001. godine prešao u Romu za čak 28 miliona eura. Nakon pet sezona u rimskom klubu kupio ga je Real Madrid koji je tada još uvijek bio tim Galaktikosa.

Od Cassana se na Santiago Bernabeuu očekivalo mnogo toga, ali je u potpunosti podbacio. U Realu se zadržao svega dvije godine s tim da je jednu sezonu proveo u Sampdoriji na posudbi nakon čega je ovaj klub otkupio njegov ugovor.

Dok traje prekid sezone zbog pandemije koronavirusa Cassano se često pojavljuje u italijanskim medijima. U intervjuu za Corriere dello Sport bivši italijanski napadač pričao je o vremenu dok je igrao za Kraljeve, te je ispričao anegdotu za Ronalda.

No, ubrzo je ovaj intervju postao hit u Španiji, a mediji na Pirinejima su odmah objavili da Cassano uopšte nije ispričao istinitu priču o legendarnom Ronaldu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sjećam se utakmice protiv Deportiva kada smo gubili sa 1:0. Oni su imali spektakularan tim. Tu su bili Tristan, Makaay, Valeron, Amavisca... Na poluvremenu trener je htio izvesti Ronalda, a uvesti Van Nistelrooyja. No, to se Ronaldu nije svidjelo i rekao je treneru da ga ostavi u igri još 15 minuta jer će zabiti dva gola. Nakon 15 minuta vodili smo 2:1, a oba gola zabio je Ronaldo", rekao je Cassano.

Međutim, ugledna Marca odmah je istražila ovu priču i došli su do zaključenja da ona nije istinita. Takav meč Real i Deportivo uopšte nisu odigrali dok je Cassano bio član Kraljeva. Jedini meč na kojem je Ronaldo zabio dva gola u drugom dijelu dok je Cassano igrao za Real bio je protiv Dinamo Kijeva u Ligi prvaka kada je bilo 2:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.