Ramos odabrao svoj najvažniji gol u karijeri: "Tad sam rekao majci da mogu umrijeti na miru"

Ispisana historija

Ramos odabrao svoj najvažniji gol u karijeri: "Tad sam rekao majci da mogu umrijeti na miru"

A. Čaušević

Sergio Ramos je već sada jedan od najboljih štopera svih vremena s obzirom da već godinama kao kapiten Real Madrida igra na vrhunskom nivou. 

Iako je po prirodi defanzivac Ramos je u karijeri postigao mnogo važninih golova, a najvažnijim smatra onaj iz finala Lige prvaka u sezoni 2013/14.

Kraljevi su tada igrali protiv Atletico Madrida na lisabonskom Luzu, a iskusni štoper je zabio u posljednjim minutama za 1:1 te odveo meč u produžetke u kojim su Los Blancosi porazili gradskog rivala s konačnih 4:1.

"Taj gol je promijenio historiju našeg kluba jer Ligu prvaka nismo dugo osvojili i kada je praktično sve bilo izgubljeno. Nakon tog gola majci sam rekao da mogu umrijeti na miru bez obzira šta se desi".

"Mislim da je to moj najbolji go, gol karijere. Zbog svega onog što predstavlja ne samo za mene lično, ali za svjetski fudbal i za naš klub", dodao je Ramos.

U narednim godinama Real je s Ramosom kao kapitenom bio prvaka Evrope još tri puta i to u nizu, 2016., 2017. i 2018. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Finala se ne igraju, finala se osvajaju i mi smo imali sreće da igramo dosta finala Lige prvaka i osvojimo ih", kazao je sjajni štoper.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi