Foto: EPA

Smatra da je trebao više igrati u Arsenalu

Podolski: Wenger je bio kao djed

Proslavljeni njemački napadač Lukas Podolski u razgovoru za FourFourtTwo magazin prisjetio se dana provedenih u Arsenalu.

Podolski je među Gunnerse došao u ljeto 2012. godine za 15 miliona funti. Tokom dvoipogodišnje epizode odigrao je 82 utakmice i postigao 31 gol, a uspio je sa Arsenalom i da osvoji FA kup.

Danas kada vrati film unazad, Podolski smatra da nije imao minutažu kakvu je zaslužio na Emiratesu.

"Nisam dobijao dovoljnu minutažu. Bio sam dobar na treninzima i mislim da sam zaslužio više prilike. S druge strane, pogledajte moje brojke. Odigrao sam 80 utakmica i bio sam direktno uključen u mnogo golova na ovaj ili onaj način", kaže Podolski kojem je godio i život u Londonu.

"S navijačima sam imao dobar odnos. Osvojili smo i FA kup 2014. godine, to je bio bi profej kluba u puno godina, a bio je užitak i život u Londonu. I mojoj porodici se sviđalo tamo", ističe 34-godišnji napadač.

Unatoč tome što smatra da je trebao igrati više, o Wengeru ima samo riječi hvale.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bio je sjajan menadžer, jako ga volim kao osobu. On je ustvari kao djed. Vrlo je inteligentan čovjek s kojim možete razgovarati o svemu. Govorio je puno jezika i nikada nije vikao. On je Arsenal. Stvorio je prepoznatljivi stil igre, nadzirao je sve u klubu u te 22 godine koje je proveo tamo", dodao je Nijemac.

Fudbalski put je Podolskog u međuvremenu odveo u Tursku. Trenutno je član Antalyaspora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.