Četiri dana kućnog pritvora

Jon Jones se ponovo izvukao uz simboličnu kaznu

Midhat Šljivak

UFC prvak poluteške kategorije Jon Jones (32) priznao je krivicu za vožnju u pijanom stanju.

Jones je nedavno uhapšen pijan i sa oružjem u automobilu, ali usprkos svemu UFC šampion se ponovo izvukao bez odlaska u zatvor.

Nagodio se 32-godišnji borac sa tužiteljem, priznao je krivicu, a sud mu je odredio simboličnu kaznu. Četiri dana kućnog pritvora i godinu dana uslovne kazne.

Također, UFC zvijezda će biti kažnjena sa 500 dolara, a automobil će mu se ugraditi alkotester koji će mu onemogućiti upravljanje automobilom ako je pod utjecajem alkohola.

Jones je u prošlosti imao zaista ogroman broj prekršaja. 2012. godine je po prvi put vozio pijan, a zatim je 2015. godine pobjegao s mjesta nesreće u kojoj je povrijedio trudnu ženu.

I tada je UFC šampion uspio da se izvuče, a mnogi tvrde da ga je ovog puta zatvora spasio koronavirus koji je poprilično poremetio apsolutno sve u svijetu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.