Jon Jones bio na korak od poraza, ali je sačuvao pojas UFC prvaka

Reyes odradio odličan meč

Jon Jones bio na korak od poraza, ali je sačuvao pojas UFC prvaka

Midhat Šljivak

Jon Jones odbranio je naslov UFC prvaka poluteške kategorije nakon što je u Houstonu jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Dominicka Reyesa.

Izazivač je odlično ušao u meč. Šampiona je uspio čak poslati i na pod, izgledao je Reyes odlično i raznovrsno je pogađao i imao je prednost nakon pet minuta borbe.

Išao je Reyes i u drugoj rundi naprijed. Radio je izuzetno dobar posao protiv prvaka, a u finišu prve runde ga je ponovo i uzdrmao odličnimm aperkatom, da bi na otvaranju treće runde na glavi šampiona završio i jedan jako dobar high-kick.

Jones zatim preuzima kontrolu nad oktagonom, no nije radio značajnu štetu protivniku. Reyes je malo usporio, ali je uspijevao i dalje da dobro pogađa Jonesa i bilo je očito da je on u prednosti nakon tri runde borbe.

Jon Jones četvrtu rundu otvara pokušajem rušenja, Reyes to odlično brani i borba je ponovo otišla u stand-upu. Jones međutim u finišu runde konačno nekoliko puta dobro pogađa protivnika, no jasno je bilo da će mu za pobjedu biti potreban sjajan posao u završnoj rundi

Impresivno je Reyes branio pokušaje rušenja i u posljednjoj rundi. Držao je borbu na nogama, gdje je također radio zaista odličan posao. Jones je u finišu krenuo na sve ili ništa, nije uspio završiti meč, ali je dominirao u oktagonu, pa je odluka otišla u ruke sudija.

Oni su pobjedu dodijelili Jonesu (48-47, 48-47, 49-46) na opšte zaprepaštenje publike i tako se nastavila njegova vladavina u poluteškoj kategoriji.

Valentina Shevchenko odbranila je naslov u ženskoj muha kategoriji nakon fantastične izdvedbe protiv Katlyn Chookagian.

Dominirala je šampionka od samog početka i na kraju je upisala trijumf tehničkim nokautom u trećoj rundi za treću odbranu pojasa.

U ostalim borbama glavnog programa, pored poraza Bektića od Igea, vrijedi izdvojiti i poprilično zanimljivu odluku sudija u meču Derricka Lewisa i Ilira Latifija, gdje su pobjedu dali jednoglasnom odlukom sudija Lewisu.

Justin Tafa nokautirao je Juana Adamasa u prvoj rundi, da bi od predborbi trebalo izdvojiti odličan debi čovjeka zanimljivog imena. Khaos Williams je nakon samo 27 sekundi nokautirao Alexa Morona.

Prvi poraz u karijeri je doživio Miles Johns kojeg je nokautirao Mario Bautista u drugoj rundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi