Foto - EPA

Benatia hvali bh. fudbalera

Bivši saigrač o Pjaniću: Može otići u svakom prelaznom roku, ali on voli Juventus

Midhat Šljivak

Miralem Pjanić je u proteklim godinama bio jedna od glavnih karika u igri torinskog Juventusa.


Bh. fudbaler je igrao zaista dobro u dresu Stare dame, ali se u posljednje vrijeme konstantno govori o njegovom odlasku iz Torina.

Pjanić se povezuje s PSG-om, Chelseajem i Manchester Unitedom i navodno torinski klub ozbiljno razmišlja da ga proda.

Nekadašnji saigrač iz Juventusa Medhi Benatia imao je samo riječi hvale za Pjanića. Tvrdi da bh. veznjak može otići u svakom prelaznom roku, ali da ostaje jer voli Juventus.

"Može otići u svakom prelaznom roku. PSG ga želi, a ranije ga je pratio i Real Madrid. Na kraju je ostao u Juventusu, voli ovaj klub, osjeća veliko samopouzdanje i jedan je od vođa u timu", rekao je Benatia i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Situacija se naravno može promijeniti i klub možda odluči da ga proda. Nikada mi nije rekao da bi želio otići. Juventus mu je promijenio mentalitet igre i sada uvijek igra da bi pobijedio", istakao je Benatia.

Pjanić je u dresu Juventusa u nepune četiri sezone odigrao 167 utakmica i postigao je 22 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.