Šta će odlučiti Kolumbijac?

Legenda savjetuje Jamesu: Da sam na tvom mjestu, bježao bih iz Reala!

James Rodriguez mora hitno napustiti Real Madrid, smatra nekadašnja velika kolumbijska zvijezda Carlos Valderrama.

James se ni ove sezone ne nalazi u planovima trenera kraljevskog tima Zinedina Zidana. Znao je da će tako biti, ali ipak je ostao u Realu nakon povratka sa posudbe iz Bayerna prošle godine.

Ove sezone je upisao samo 13 utakmica i njegov veliki talenat bukvalno vene na klupi ili tribinama kada igra Real.

Bez obzira na to, James se nije odlučio za odlazak ni u januaru, a Valderrama smatra kako to hitno mora uraditi ovog ljeta.

"James je dovoljno veliki da sam donosi odluke", kaže Valderrama, koji je upisao 111 utakmica za Kolumbiju za Caracol Radio i dodaje:

"Da sam ja na njegovom mjestu, pobjegao bih iz Reala. On je dovoljno dobar igrač da igra u bilo kojem klubu. Ja ne bih sumnjao u to ni trenutak. On je sjajan igrač, već je to dokazao. Može igrati prvu postavu u bilo kojem timu. Ima kvalitet da igra bilo gdje na svijetu".

Valderrama je i ranije savjetovao Jamesu da ode iz Reala kazavši kako ga Zinedine Zidane ne želi u klubu.

"Trener ga ne želi i on neće igrati ako ostane u Realu. Trebao bi otići, tako stvari stoje", kazao je Kolumbijac u augustu prošle godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, James ga nije poslušao i sebi je uništio još jednu sezonu karijere.

Za kraj dodajmo da se 28-godišnji Kolumbijac trenutno povezuje s brojnim timovima, a najviše s onim iz Engleske i Italije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.