Očekuje se da isto učine glavne zvijezde

Počelo je: Horkaš pristao na smanjenje plate

Samir Mlaćo

Velika kriza je zavladala u Dinamu kada su čelnici kluba sjeli sa nogometašima kako bi razgovarali o smanjenju plata zbog novonastale situacije sa pandemijom koronavirusa.

Nogometaši nisu pristali, a ceh su platili pomoćnici Nenada Bjelice koji su dobili otkaz.

Nije poznato šta će biti sa Bjelicom, a Sportske novosti saznaju da je na Maksimiru ipak rasplet krize.

Nogometaši su počeli potpisivati ugovora o smanjenju plata. Krenulo je od najmlađih, te onih na posudbama.

Prvi je to učinio kadet Ivan Šaranić, a zatim i golman Dinko Horkaš koji se nalazi na posudbi u HŠK Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jučer je saradnju sa Dinamom dogovorio Edin Julardžija. Radi se o velikoj nadi Modri rodom iz Jajca, te je i on pristao na smanjenje plate.

"Vezano za situaciju o aneksima ugovora koji su ponuđeni profesionalnim igračima Dinama na potpis, mogu potvrditi da je isti aneks igrač Dinko Horkaš potpisao danas u srijedu! Naime, u osobnoj komunikaciji sa sportskim sektorom kluba mi je prezentirana situacija vezano za aneks i ja sam kao agent Dinka Horkaša iste informacije komunicirao s svojim štićenikom te je on potpisao. Osobno, mislim da je to apsolutno normalno s obzirom na novonastalu situaciju a s obzirom na Dinkov dugogodišnji ugovor bit će vjerujem mogućnosti za korekciju istog kada se steknu uvjeti za to. Klub je Dinku Horkašu honorirao u obliku premija za ulazak u Ligu prvaka značajan iznos iako nije imao minutažu u tim utakmicama, također plaća pun iznos ugovora u razdoblju posudbe. Njemu i meni kao njegovu agentu je apsolutno normalan potpis ovog aneksa", kazao nam je Darko Alegić, zastupnik Dinka Horkaša za Sportske novosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.