Dinamo potpisao ugovor s još jednim fudbalerom iz BiH
Foto: GNK Dinamo

Predviđaju mu veliku karijeru

Dinamo potpisao ugovor s još jednim fudbalerom iz BiH

U Dinamu već polako grade tim za budućnost.

Poznato je da se 'modri' uvijek orijentišu na mlade igrače i da takvi godinama kasnije čine okosnicu kluba, a jedan od onih od kojih se mnogo očekuje u budućnosti je i - Edin Julardžija.

Da se radi o fudbaleru pred kojim je budućnost Julardžija je pokazao u juniorskoj Ligi prvaka, gdje je bio jedan od junaka na putu ka četvrtfinalu, a na Maksimiru su u međuvremenu odlučili da ga nagrade profesionalnim ugovorom.

"Ne mogu vam opisati što za mene znači ovaj potpis. Od prvog dana i dolaska u Maksimir jedini cilj je bio igrati za prvu ekipu i danas sam korak bliže ostvarenju snova. Svjestan sam vremena u kojima se nalazimo, situacije u društvu i onoga što dolazi nakon korone ali mislim da se s jednim pozitivnim stavom možemo suočiti sa svim izazovima. Hvala klubu koji vjeruje u mene, dosadašnjim trenerima i suigračima te porodici bez koje bi ovo bilo nemoguće", rekao je Edin po potpisu ugovora.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Julardžija je ujedno i juniorski reprezentativac Hrvatske, no njegovo porijeklo je iz BiH, tačnije iz sela Bešpelj koje je pet kilometara udaljeno iz Jajca. Ranije je ovaj mladi fudbaler otkrio kako je za njegove usluge također bio zainteresovan i N/FSBiH, ali da je, navodno, već odlučio da će nastupati za Hrvatsku.

Od fudbalera iz BiH u Dinamu su, podsjetimo, još Amer Gojak, Izet Hajrović, Emir Dilaver, Vedad Radonja...

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Pa sta pisete o njemu. Odlucio igrati za HR nek igra nek mu oni posvete paznju. Sretno mu bilo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi