Zdravko Mamić otkrio koliko je zaradio Bjelica za 20 mjeseci i poručio: "Game over"

Zanimljiva objava

Zdravko Mamić otkrio koliko je zaradio Bjelica za 20 mjeseci i poručio: "Game over"

E. Škorić

Savjetnik NK Dinamo Zagreb, Zdravko Mamić, ostavio je večeras zanimljiv status putem svog profila na Facebooku.

Poznato je da je Dinamo odlučio da smanji plate svojim uposlenicima, ali trener Nenad Bjelica protivio se tome, a prethodno je klub rastjerao cijeli stručni štab. Drastično su plate svojim uposlenicima srezali i Juventus, Bayern, Barcelona, a radi se to i u mnogim drugim klubovima širom Evrope.

Zdravko Mamić, koji odavno nije u Hrvatskoj, ali je godinama bio jedan od ključnih ljudi Dinama i operativac Modrih, ostavio je zanimljiv status.

"Messi i suigrači su se odrekli 70% primanja, belgijski nogometaši će mjesečno preživljavati s 13 000 kuna, Žilina koja je sedmerostruki prvak Slovačke je proglasila bankrot, Cristiano Ronaldo, Juventus, Bayern Munchen i mnogi drugi su se solidarizirali, te pokazali da se na muci poznaju junaci. Dinamo se priprema za vremena ispred nas i svi moramo nositi dio tereta. Sve uspjehe klub je honorirao, nikome nije ostao dužan, te je omogućio uvjete rada rada kakve nema nitko u ovom dijelu Europe, a to će raditi i ubuduće. Game over", napisao je Mamić.

Objavio je i sliku na kojoj su ispisane cifre koje su zaradili Bjelica i njegov stručni štab u zadnjih 20 mjeseci.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bjelica je tako imao 24.385.663,02 kuna, a to je preko šest miliona maraka, što zvuči nerealno za naše uslove.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zulfikar
Ukinuti profi sportove. Ovo nema smisla jedan trener Dinama da zaradjuje 6+miliona maraka
2 0
Salihović23
Prekucao igricu. I, Real ne snižava plata, dobro su finansijski... Al opet da su igrači neki, sami bi neki procenat dogovorili :-/
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi