Uzrok je brzina i pucanje gume

Stigli rezultati istrage o stravičnoj nesreći u kojoj je poginuo Jose Antonio Reyes

Midhat Šljivak

Bivši španski fudbaler Jose Antonio Reyes poginuo je prvog dana juna prošle godine.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći 36-godišnji fudbaler smrtno je stradao, a nekoliko mjeseci nakon nesreće saopšten je razlog koji je doveo do nesreće.

Cadena SER je objavio kako je nakon svih istražnih radnji utvrđeno da je do nesreeće došlo zbog neprilagođene brzine i pucanja gume na Mercedesu S 550.

Zadnji lijeva guma je eksplodirala pri brzini od 187 kilometara na sat, Reyes je zbog toga izgubio kontrolu nad automobilom i došlo je do teške nesreće u kojoj je smrtno stradao skupa sa svojim rođakom Jonathanom.

Treći muškarac u automobilu Juan Manuel Calderon je preživio, a prilikom pokušaja da ih spasi iz vatre koja je buktala nakon nesreće, doživio je teške opekotine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, utvrđeno je i da je automobil bio na popravci u rođakovoj garaži nekoliko dana prije nesreće, no nema naznaka da je nešto pogrešno napravljeno.

Reyes je u bogatoj karijeri igrao za Sevillu, Arsenal, Real Madrid, Atletico Madrid, Espanyol, dok je posljednje utakmice odigrao u dresu Extremadure.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.