Reyesov sin potpisao za Real, Fabregas mu prvi poslao poruku

Veliki gest madridskog kluba

Reyesov sin potpisao za Real, Fabregas mu prvi poslao poruku

E. Škorić

Jose Antonio Reyes Lopez, sin legendarnog Španca Reyesa koji je nedavno poginuo u automobilskoj nesreći, potpisao je za Real Madrid.

Jedanaestogodišnji Reyes Lopez dobio je šansu da se dokaže u Real Madridu, pa će naredne godine provesti u omladinskom pogonu slavnog kluba.

Florentino Perez je obećao porodici Reyes da će voditi računa o mladom Joseu Antoniju sve dok ne postane punoljetan, a ako bude na oca, nema sumnje da će prije ili kansije zaigrati i za prvi tim Kraljeva.

Ovo je svakako lijep gest Reala, koji je još jednom pokazao istinsku veličinu.

"Sretan sam i ponosan zbog novog početka. Želim da se zahvalim svima koji su se me podržali, posebno mojoj porodici. Hala Madrid!", napisao je Jose Antonio, pa dobio komentar od Cesca Fabregasa.

"Bori se i prije svega ne prestani da vjeruješ, želim ti puno sreće", poručio je španski as.

Preživio tragičnu nesreću u kojoj je poginuo Reyes i otkrio šta se zapravo desilo kobnog dana

Fudbalski svijet je prije dvadesetak dana potresla vijest o tragičnoj smrti španskog fudbaera Josea Antonija Reyesa koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Reyes je bio na zalasku svoje igračke karijere jer je bio član niželigaša Extremadure. Ovaj fudbaler je prije nesreće bio na treningu svog kluba, a kada je saznao da nije u konkurenciji za utakmicu odlučio je da se vrati kući.

U automobilu s Reyesom bio je njegov rođak Jonathan Reyes, dok je njegov nećak Juan Manuel Calderon uspio da preživi. Juan je prošao samo s lakšim povredama što je mnogima bilo čudo s obzirom da se nesreća desila dok je Reyes vozio 237 kilometara na sat.

Oni su se vozili u njegovom Mercedesu S550 kojeg Reyes nije toliko često vozio u posljednje vriijeme. Juan Manuel Calderon je odlučio da otkrije šta se dešavalo tog kobnog dana. U 10:20 su krenuli iz Extremadure, a do nesreće je došlo u 11:5 sati.

"Bili smo dobro raspoloženi kao i uvijek. Nismo se slikali za Instagram što smo inače redili. Jose Antonio je žurio kući jer je htio iznenaditi suprugu i kćerke. Saznao je da ne igra protiv Cadiza i htio je što prije da se vrati u Sevillu".

"Čuo se s roditeljima koji su išli u šoping, a mene i Jonathana je trebao ostaviti u Utreri i zatim produžiti kući. Vidio sam da baš brzo vozio i onda odjednom haos. Nismo bili na cesti. Auto je bio u zraku i kao da smo letjeli", rekao je Calderon.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Reyes se pokušao da se zaustavi i kočio je skoro 100 metara, ali nije uspio. Automobil se zabio u betonski stub i prevrnuo se pored ceste nakon čega se zapalio.

"Dan je bio zaista predivan. Pričali smo o tome gdje ćemo gledati finale Lige prvaka. Sjećam se svako malo da nas je zvuk u automobilu upozoravao da smo blizu ograde ili sredini autoputa", dodao je Calderon.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti