Preminuo trofejni defanzivac

Legenda Real Madrida izgubila bitku s koronavirusom

Admin Čaušević

Real Madrid je ponovo u žalosti. Koronavirus je krivac za smrt još jedne legende kraljevskog kluba, ovaj put je u pitanju bivši defanzivac Gregorio Benito.

Benito je preminuo u 73. godini, od ranije je bolovao od Alzhemerove bolesti, a stanje mu se značajno pogoršalo nakon što je bio pozitivan na Covid-19.

"Real Madrid je bio uz njega tokom svakog momenta u borbi s bolesti od koje je bolovao više od deset godina. Madrid je danas u žalosti zbog odlaska jednog od najvećih defanzivaca u historiji kluba", saopšteno je iz Reala.

Dres Los Blancosa je nosio od 1969. do 1982. godine, skupio je 420 nastupa i osvojio 11 trofeja. Zbog svog karaktera, hrabrosti i temperamenta nosio je nadimak Hrabra sjekira.

"Bio je veoma bolestan i nalazio se u izolaciji prethodnih dana. Nakon jedne krize prebačen je u bolnicu, ali je njegova situacija bila tako teška da su ga poslali kući gdje je i umro", kaazo je predsjednik udruženja navijača Reala, Manuel Garcia.

Podsjećanja radi, nešto ranije od koronavirusa preminuo je i Lorenzo Sanz, nekadašnji predsjednik Real Madrida.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.