Legenda savjetuje Jamesu: Da sam na tvom mjestu, bježao bih iz Reala!

Šta će odlučiti Kolumbijac?

Legenda savjetuje Jamesu: Da sam na tvom mjestu, bježao bih iz Reala!

James Rodriguez mora hitno napustiti Real Madrid, smatra nekadašnja velika kolumbijska zvijezda Carlos Valderrama.

James se ni ove sezone ne nalazi u planovima trenera kraljevskog tima Zinedina Zidana. Znao je da će tako biti, ali ipak je ostao u Realu nakon povratka sa posudbe iz Bayerna prošle godine.

Ove sezone je upisao samo 13 utakmica i njegov veliki talenat bukvalno vene na klupi ili tribinama kada igra Real.

Bez obzira na to, James se nije odlučio za odlazak ni u januaru, a Valderrama smatra kako to hitno mora uraditi ovog ljeta.

"James je dovoljno veliki da sam donosi odluke", kaže Valderrama, koji je upisao 111 utakmica za Kolumbiju za Caracol Radio i dodaje:

"Da sam ja na njegovom mjestu, pobjegao bih iz Reala. On je dovoljno dobar igrač da igra u bilo kojem klubu. Ja ne bih sumnjao u to ni trenutak. On je sjajan igrač, već je to dokazao. Može igrati prvu postavu u bilo kojem timu. Ima kvalitet da igra bilo gdje na svijetu".

Valderrama je i ranije savjetovao Jamesu da ode iz Reala kazavši kako ga Zinedine Zidane ne želi u klubu.

"Trener ga ne želi i on neće igrati ako ostane u Realu. Trebao bi otići, tako stvari stoje", kazao je Kolumbijac u augustu prošle godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, James ga nije poslušao i sebi je uništio još jednu sezonu karijere.

Za kraj dodajmo da se 28-godišnji Kolumbijac trenutno povezuje s brojnim timovima, a najviše s onim iz Engleske i Italije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije