Mladi Poljak privlači pažnju

Sprema se rat Atalante i Intera za "novog Josipa Iličića"?

Kvalitet Josipa Iličića nikada nije dovođen u pitanje, ali proteklih par sezona u dresu Atalante Slovenac zaista briljira.

Međutim, sjajnom ofanzivcu su 32 godine i za očekivati je da njegova forma i karijera dosta brzo krenu silaznom putanjom.

Međutim, Atalanti je već za oko zapao igrač kojeg su mnogi prozvali "novim Josipom Iličićem".

Riječ je o mladoj zvijedzi poljskog Lecha, Filipu Marchwinskom.

Ovaj 18-godišnjak pokriva slične pozicije kao Iličić i odlikuje se sličnim stilom igre kao puno poznatiji Slovenac.

Ove sezone je u prvom timu Lech Poznana počeo pokazivati svoj ogromni potencijal i odmah je privukao pažnju velikih evropskih klubova - među kojima je i Atalanta.

Međutim, Atalanta neće biti bez konkurencije odlučili li krenuti u realizaciju transfera mnladog Poljaka.

Calciomercato.com tvrdi da je osim Atalante, Marchwinski zapao za oko i treneru Conteu i njegovom Interu, pa bi na narednom prelaznom roku mogli dobiti "rat" dva italijanska kluba za mladog igrača Lecha.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno su čelnici Intera još prije par godina išli u Poljsku kako bi završili transfer Marchwinskog, ali je njegova porodica tada stopirala isti. Sada se međutim interes Nerazzurra ponovo javlja.

Za mladu "modernu desetku", interesa navodno ima i iz Juventusa, Arsenala, Ajaxa, Hoffenheima...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.