Pandemija napravila dosta pometnji

Šta će ove godine biti sa Zlatnom loptom?

Endin Čaušević

Zbog pandemije koronavirusa već nekoliko sedmica ne igraju se fudbalska takmičenja u skoro cijeloj Evropi.

Još uvijek nije poznato kada će se sezona nastaviti, a oni najoptimističniji se nadaju da će se to desiti u maju. No, već sada je jasno da će ova sezona trajati mnogo duže nego što se očekivalo, te da će to vjerovatno poremetiti raspored i za narednu sezonu.

Veliku pometnju pandemija koronavirusa stvorila je i za France Football koji će na kraju godine birati najboljeg igrača svijeta. No, s obzirom da se ne zna kada će se fudbal nastaviti nije baš jasno kako će se birati pobjednik Zlatne lopte.

U istom problemu nalazi se i FIFA koja u septembru dodjeljuje nagrau The Best, ali sada nikome nije baš najjasnije kako će sve to funkcionisati.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jedino što trenutno nije upitno jeste nagrada Zlatna kopačka za najboljeg strijelca. Prvi je trenutno Ciro Immobile i u slučaju da se sezona totalno prekine on bi dobio ovu nagradu.

Iz France Footballa su poručili da će sačekati još malo, ali da će morati napraviti neke promjene u dodjeli Zlatne lopte. Na koji način će ona biti uručena ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.