EPA

Kraj odmora za Bičakčića

Hoffenheim se vraća treninzima uz 'posebne' mjere

Fudbaleri Hoffenheima vraćaju se treninzima uprkos epidemiji koronavirusa, prenijeli su njemački mediji.

Uslijed koronavirusa u Njemačkoj su sva takmičenja obustavljena do kraja aprila, a iako je upitno hoće li se prvenstvo uopšte nastaviti, u Hoffenheimu žele ostati u formi.

Mediji iz Njemačke objavili su da u ovom klubu 'pale motore' i da će početi sa treninzima nakon dvosedmične pauze, a radit će po sličnom modelu kao i fudbaleri Borussije Dortmund koji su se ranije odlučili na isti potez.

Ermin Bičakčić i saigrači će raditi u manjim grupama uz veliki nadzot stručnog štaba i uz maksimalne higijenske mjere. Također, vodit će se računa i o razdaljini između igrača koji će raditi u parovima.

S radom u narednim danima planira početi i Werder.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.