Ni Bičakčić nije izbjegao udarac po džepu
Foto: EPA

I u Hoffenheimu se smanjuju plaće

Ni Bičakčić nije izbjegao udarac po džepu

I fudbaleri njemačkog Hoffenheima pristali su na smanjenje plaća uslijed epidemije koronavirusa.

Zaustavljanje takmičenja ostavilo je velike finansijske posljedice na klubove širom svijeta, pa i na Hoffenheim čiji su igrači u dogovoru s klubom srezali svoje plaće kako bi sačuvali posao ostalim zaposlenicima.

Dio plaća će također otići u fond za lokalne sportske klubove.

"Mi smo zbog uspjeha u proteklim godinama uživali u mnogim privilegijama. Sada je vrijeme da nešto i vratimo", izjavio je kapiten ovog bundesligaša Benjamin Hubner.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ne navodi se tačno koliko je Hoffenheim 'srezao' plaću Erminu Bičakčiću i saigračima, no navodno je dogovoreno da će smanjenje prihoda ovisiti i od toga koliko dugo pauza bude trajala. Što se duže ne bude igralo, plaća će biti manja...

Na smanjenje plaća pristali su i fudbaleri u drugim bundesligaškim timovima poput RB Leipziga, Bayerna, Borussije, Bayerna, Mainza, Schalkea...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi