Rangnick otkrio kako je 2008. godine Ibiševiću u Hoffenheimu zamalo pridružio paklenog napadača

Transfer ipak propao

Rangnick otkrio kako je 2008. godine Ibiševiću u Hoffenheimu zamalo pridružio paklenog napadača

Nekadašnji trener Hoffenheima Ralf Rangnick prisjetio se u razgovoru za njemački portal Sport1 kako je u taj klub prije 12 godina zamalo doveo dvije velike zvijezde.

Tačnije rečeno, njih dvojica su tada bili na samom početku karijere, ali danas su žive legende njemačkog fudbala. Riječ je o Thomasu Mulleru i Matsu Hummelsu.

Podsjetimo, te 2008. godine u Hoffenheimu su igrali Vedad Ibišević i Sejad Salihović pa možemo samo zamisliti kakav bi tandem u to vrijeme bili Muller i Ibišević u napadu.

Ipak, do transfera na kraju nije došlo.

"Tokom 2008. godine, dogovorili smo saradnju s Thomasom Mullerom i njegovim predstavnikom Ludwigom Koglom i apsolutno smo ga tada željeli posuditi. Mogli smo da dovesti za tri miliona eura. Uli Hoeness je taj iznos prenio tadašnjem menadžeru Janu Schindelmeiseru. Međutim, Hermann Gernald (tadašnji trener drugog tima Bayerna) je taj transfer stavio na veto. Tako je Muller ostao u Bayernu. U to vrijeme smo također bili u razgovorima i sa Holgerom Badstuberom".

Zanimljivo, oba fudbalera su poslije tog prelaznog roka debitirala za prvi tim Bayerna. Badstuber je prvi meč imao baš protiv Hoffenheima.

Uz Mullera, Hoffenheim je tada bio jako blizu angažovanja Matsa Hummelsa kojeg je Bayern tada želio poslati na pozajmicu.

Međutim, Hoffenheima je u toj trci nadmašila Borussia Dortmund.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bilo je slično s Hummelsom kao sa Mullerom. Također smo ga željeli na posudbu i imali smo dogovor. Međutim, to je zaustavio Hoeness koji ga nije želio posuditi Hoffenheimu već Dortmundu", kaže Rangnick.

Hummels je kasnije ostao u Dortmundu sve do 2016. godine kada se vratio u Bayern. Nakon tri sezone u minhenskom klubu ponovo je uslijedio prelazak u Dortmund gdje i danas igra.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi