Foto - EPA

Norvežanin sam bira

Real odluku o budućnosti prepušta Odegaardu

Midhat Šljivak

Norveški fudbaler Martin Odegaard (21) igra jako dobru sezonu u dresu Real Sociedada.


Kraljevi su 21-godišnjeg veznjaka prethodnih godina slali na posudbe, ali kako tvrdi AS, trener Zinedine Zidane mu je spreman dati mjesto u ekipi za narednu sezonu.

Ipak, nikome nije garantovano mjesto u timu, pa tako ni sjajnom norveškom fudbaleru, te će na kraju Odegaard sam odlučiti o svojoj sudbini.

Real će mu prepustiti mogućnost izbora. Može ostati i boriti se za svoje mjesto u ekipi ili može ponovo otići na posudbu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ugovor Odegaardu s Realom ističe u ljeto 2023. godine. Klub ne razmišlja o njegovoj prodaji i vidjet ćemo kakvu će odluku norveški fudbaler na kraju da donese.

On je prije Sociedada igrao još na posudbama u Vitesseu i Heerneveenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.