Arteta u Realu našao fudbalera po svom ukusu?
Foto: EPA

Mladi Španac na meti Arsenala

Arteta u Realu našao fudbalera po svom ukusu?

Čelnici Arsenala su, prema pisanju britanskih medija, pokazali interes za dovođenje 'bisera' Real Madrida.

Topnici su poznati po tome što preferiraju mlađe fudbalere, a jedan od onih koji je po ukusu trenera Mikela Artete je Realov Cesar Gelabert kojeg žele već na ljeto dovesti u svoje redove.

Radi se o 19-godišnjem fudbaleru koji igra u veznom redu i za kojeg Španci tvrde da je nadolazeća zvijezda, a Arteti je zapao za oko na utakmicama juniorske Lige prvaka protiv Tottenhama i Chelseaja.

U Arsenalu se nadaju da Galabert neće produžiti ugovor koji mu ističe na kraju sezone te da će ga moći dovesti besplatno na Emirates, a ako kojim slučajem do toga dođe, problem neće biti ni obeštećenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Galabert je igrač po Artetinom ukusu", pišu na Ostrvu.

Nije Arsenal jedini koji je u igri. Mladog fudbalera na radaru imaju još Borussia Dortmund i Lyon.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi