Širokobriježanin na golu Plemića za SportSport.ba

Antonio Soldo: Klupa me ne frustrira, utakmice protiv Ludogoretsa najdraže su mi u karijeri · Intervju

Antonio Soldo, 32-godišnji Širokobriježanin već je dugo godina prisutan na premijerligaškoj sceni. Osim u matičnom NK Široki Brijeg ovaj mirni i samozatajni momak stajao je na vratima Posušja, GOŠK-a, a od sezone 2017/18 član je mostarskog Zrinjskog.

Otkako je došao u Mostar ovaj sjajni golman je uglavnom u statusu rezervnog golmana, iako, kada god stane na gol, problema nema. Sigurno je da bi u dosta Premijerligaša Antonio zasigurno bio prvi izbor, a tomu, te smeta li mu to i još nekim drugim stvarima Soldo je govorio za SportSport.ba. Nezaobilazna tema i ona kojom nažalost danas počinje sve je pandemija koronavirusa koja je nogomet i sport, kao i u Europi (sem u Bjelorusiji) stavila u stanje hibernacije.

Antonio, nogometa, kao ni kolektivnih treninga nema. Kako provodiš ove dane bez igre dok je na snazi vanredno stanje?

"Stanje je svakako neobično, neugodno i za sve nas posve novo" - otpočeo je Soldo i dodao:
"mislim da bi vam trenutno svi sportaši na svijetu identično odgovorili na ovo pitanje. Treniram kući, radimo po programu dobivenom u klubu, a ostatak dana potroši se na filmove, neku dobru knjigu. Stanje je baš u najmanju ruku čudno, nadam se da će se sve ovo odviti u nekom pozitivnom smjeru i da ćemo nastaviti prvenstvo što skorije. Uvjerenja sam da će poslije ovog svega, ukoliko se prvenstvo i nastavi trebati dosta vremena da se sve vrati u normalu i da uđemo u natjecateljski ritam"

Prilično dugo traješ na premijerligaškoj sceni, no zasad, u sportskom smislu nisi otišao dalje od Hercegovine i hercegovačkih klubova.

"Tako se sve to poklopilo i ne opterećujem se time. Tijekom karijere bilo je dosta kombinacija, pa i ponuda još dok sam branio za Široki.U igri su bili klubovi iz Slovačke, Slovenije, pa čak i Irana. Najkonkretniji su bili kontakti sa zagrebačkom Lokomotivom no i to se na kraju izjalovilo. Trenutno sam golman Zrinjskog i moj fokus je samo na tome u ovom trenutku dok čekamo kako će se odviti situacija s COVID-19 virusom".

Obzirom na veliko rivalstvo Širokog i Zrinjskog, jesi se ikada susreo s nekim negativnim komentarima zbog toga što nosiš dres Zrinjskog?

"Ma nikad, barem ja osobno nikad nisam doživio da mi netko kaže bilo što loše zbog toga. No općenito, loše i negativne komentare teško je izbjeći, uvijek će ih biti, gdje god što radio, branio ili bilo što drugo".

U dresu Širokog bilo je zaista sjajnih trenutaka?

"Bilo je, naravno. Posebno u sezoni 2013/14 koja mi je najbolja do sada. Od trenutka kada sam stao na gol imao sam niz od 850 minuta bez primljenog pogotka, a na kraju na 15 utakmica od 18 nisam primio nijedan gol. Ta sezona je bila sezona moje pune afirmacije"

Antonio, od dolaska u Zrinjski uglavnom si u statusu pričuve. Bude li trenutaka da te frustrira ta činjenica?

"Ne bih to nazvao frustracijom. Ja sam ipak profesionalac i radim ono što se od mene traži. Mislim da sam svaku svoju prigodu iskoristio korektno. Prirodno je da svatko, bio to golman, ili igrač, želi braniti, igrati, pa tako i ja. Moje je da treniram i radim ono što trener traži od mene".

Tvoj ugovor ističe 31.05. Ostaješ li u Zrinjskom ili će te karijera odvesti negdje dalje?

"Tako je, ugovor istječe, a razgovora je bilo, no ova situacija s pandemijom koronavirusa zaustavila je sve. Sada je najvažnije da sve ovo prestane, da sačuvamo zdravlje, kako svoje, tako i zdravlje drugih. Poslije toga ćemo vidjeti sve šta i kako".

Antonio, kroz karijeru bilo je dosta sjajnih utakmica, ima li neka da je draža od ostalih?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pa stvarno, bilo je dobrih utakmica, dobrih obrana, sad ne znam koju da izdvojim. Možda onaj dvomeč protiv bugarskog Ludogoretsa u pretkolu Europa Lige. Možda su te utakmice prije svih, bile bi još bolje da smo uspjeli proći" - govori ovaj momak iz Širokog Brijega prisjetivši se utakmica sa sjajnom ekipom iz Razgrada, posebno prve u Bugarskoj kada je doslovce radio čuda i bio jedan od najzaslužnijih što je Zrinjski u Mostar (točnije na širokobriješku Pecaru) otišao s itetkako aktivnih 0:1.

Kako smo i rekli, Soldi krajem idućeg mjeseca ističe aktualni ugovor sa Zrinjskim, no uvjereni smo da bi velika većina navijača mostarskog kluba voljela da Antonio ostane i dalje na vratima Plemića, jer ne potcjenujući druge, malo koji klub ima takav luksuz da ovakvog golmana ima u pričuvi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.