Zanimljiva odluka

Fudbaleri u Španiji usprotivili se smanjenu plata: "Štitimo naše radničko pravo"

E. Dindić

Zanimljiva odluka sindikata fudbalera u Španiji koji ne žele da pristanu na incjativu La Lige. 

Španski sindikat fudbalera usprotivio se odluci La lige da se fudbalerima i uposlenima smanje plate dok traje pandemija koronavirusa.

"Čudno nam je što La Liga podržava suspendiranje ugovora, a da sama ranije nije predvidjela fond kojim bi se zaštitili klubovi na dva mjeseca dok traje suspenzija prvenstva. Prvenstvo je odgođeno a ne otkazano", naveli su iz ovog sindikata te dodali:

"Sami klubovi i fudbaleri individualno postižu sporazume oko plata. Mi fudbaleri nećemo dopustiti da nam se prestanu garantirati naša radnička prava i mi ćemo štiti to pravo", dodato je u saopštenju.

Kada prođe ova pandemija  svi klubovi su dužni da vrate uposlenike i fudbalere na puni iznos plate. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.