Lunin želi 'jedinicu' u Realu: Nisam uzalud došao ovdje...
Foto - EPA

Ukrajinac želi mjesto prvog golmana

Lunin želi 'jedinicu' u Realu: Nisam uzalud došao ovdje...

M. Šljivak

Ukrajinski golman Andriy Lunin cilja mjesto prvog golmana Reala za narednu sezonu.

Ukrajinac važi za jednog od najboljih mladih golmana Evrope, a nakon što mu završi posudba u Oviedu želi preuzeti broj jedan u Realu od Thibauta Courtoisa.

"Vidim se kao prvi izbor na golu Reala. Da u to nisam vjerovao ne bi bilo smisla da dođem ovdje. Ne znam kada ću uspjeti u tome, ali sam uvjeren da će moj trenutak doći. Želim jedinicu Reala, ali ću sačekati odluku trenera o mojoj sudbini", rekao je Lunin.

Pred 21-godišnjim golmanom je poprilično težak izazov jer su ispred njega Courtois i Alphonse Areloa, golmani sa mnogo više iskustva od njega.

Zato neće čuditi ako ga Real ponovo pošalje na posudbu, što vjerovatno ne bi bila loša opcija za mladog čuvara mreže.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Možeš jedino dobiti nogu u zicugu.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi