Veliki problemi za ovaj tim ako se sezona ne nastavi

Poznati engleski klub ostaje bez novca ako se sezona ne nastavi!

Emir Dindić
Teme:

Koronavirus je zaustavio sve sportske događaje širom svijeta, pa tako i fudbal u Engleskoj. Mnogi klubovi se sada nalaze u nezavidnoj poziciji, očekujući odluku o nastavku sezone. 

Burnley je jedan od klubova koji bi mnogo izgubio kada se sezona ne bi nastavila. Oni su preko svog zvaničnog kanala objavili u slučaju da ne nastave sezonu da će izgubiti 50 miliona eura.

Mike Garlick vlasnik Burnleya nada se da će odluka o nastavku prvenstva brzo doći.

"Ako ovu sezonu ne završimo i ne bude jasno kada počinje nova sezona, mi ćemo u augustu ostati bez novca. To je činjenica"

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tamošnji mediji procjenuju da će drugi klubovi izgubiti mnogo više, međutim vlasnik Burnleya nije upoznat sa situacijom u drugim klubovima.

"Ne mogu da govorim za druge klubove. Ne znam kako stoje finansijski. Mogu da pričam o našoj situaciji. Zbog toga , naravno, želimo da završimo sezonu kada sve bude sigurno. To bi bilo najbolje rješenje za sve klubove u Premijer ligi. Ne radi se samo o timovima u ovoj ligi već o čitavom sistemu u Premijer ligi i svim drugim biznisima i zajednicama koje se hrane iz ovog sistema", završio je Garlick.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.