Pobjeda Burnleyja na gostovanju kod Southamptona

Premiership, 26. kolo

Pobjeda Burnleyja na gostovanju kod Southamptona

Subotnji program u Premiershipu otvoren je utakmicom 26. kola između Southamptona i Burnleyja na stadionu St. Mary's. Burnley je na kraju slavio pobjedu rezultatom 1:2.

Počelo je odlično za Burnley. Gosti su u drugo minuti dobili korner, Westwood ga je izveo, ali vjerovatno ni sam nije slutio da će postići gol direktno iz prekida.

Dvojica fudbalera Southamptona su propustila loptu misleći da će je golman McCarhty uhvatiti. Međutim, McCharty se očigledno zbunio, pa je lopta završila u njegovom golu i Burnley je poveo sa 0:1.

Uzvratili su međutim domaći preko Dannyja Ingsa koji se u 18. minuti sjajno izborio za prostor i matirao golmana gostiju, pokazavši tako da je i dalje u sjajnoj formi.

Mogao je Southampton u 26. minuti i do preokreta, ali je Stephens pogodio prečku, pa je ostalo 1:1.

1:1 je ostalo i do odlaska na odmor, da bi na otvaranju drugog dijela Sveci imali još jednu dobru šansu. Ovaj put je Bertrand šutirao pored gola.

A onda 60. minuta i sjajan gol Mateja Vydre. Vidra je sjajno primio na prsa loptu na vrhu kaznenog prostora, prevario svoje čuvare i efektno pogodio za 1:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U 82. minuti su domaći tražili penal zbog igranja jednog igrača Burnleyja rukom, ali sudija Hooper nije pokazao na bijelu tačku ni nakon konsultacija sa sudijama u VAR sobi.

Do kraja je ostalo 1:2, pa je Burnley slavio pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi