Najljepši dan u historiji Manchester Cityja

Aguero postavio video, Džeko nije ništa napisao u komentaru, ali je simbolima rekao sve!

Napadaču Manchester Cityja Sergiju Agueru vjerovatno su pomalo dosadili izolacijski dani.

On, kao i brojni drugi fudbaleri koji su igrali u Cityju prije osam godina, ovih dana često gleda snimak epske utakmice protiv QPR-a iz 2012. godine.

Bio je to susret posljednjeg kola Premiershipa u sezoni 11/12. Građanima je trebala pobjeda kući protiv QPR-a za titulu, a u posljednjim sekundama meča rezultat je bio 2:2.

Ipak, tada je upravo Aguero pogodio mrežu gostiju i donio neopisivo slavlje plavom dijelu Manchestera.

Osam godina kasnije, ta utakmica se morala pogledati ponovo i objaviti na Instagram. Argentinac je objavio pobjednički pogodak, a video je komentarisao i njegov saigrač iz tog vremena i bh. reprezentativac Edin Džeko.

Popularni Dijamant ostavio je dva simbola srca, dva smajlija i dva koja aplaudiraju, dok mu ni Aguero nije ostao dužan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, upravo je Džeko samo dvije minute prije Aguerovog gola donio izjednačenja svom timu i najavio čudo na Etihadu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.