Oglasio se potpredsjednik Udruženja igrača

Rekacija na odluku Serije A o rezanju plata: Sramotno i nedopustivo

Italijanska udruga fudbalera (AIC) je žestoko kritikovala Seriju A zbog "sramotne i nedopustive" odluke da sreže plate igrača za 30%.

AIC jučer nije uspio postići dogovor sa Lega Serije A oko smanjena plata igrača, ali je danas saopšteno da će se to desiti jer je 19 klubova elitnog ranga glasalo za takvu opciju.

Samo Juventus nije učestvovao u glasanju jer su se prvotimci Stare dame već ranije odrekli svojih mjesečnih primanja - do juna.

Međutim, potpredsjednik AIC-a Umberto Calagno nije krio razočarenje odlukom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovo je sramotan i nedopustiv prijedlog... Jasno je da samo žele da igrači plate za svaku štetu uzrokovanu krizom", izjavio je Calagno, pa poručio:

"Jedini relevantan dio saopštenje Serije A je da će klubovi morati pregovarati o promjenama ugovora sa svim igračima".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.