Spektakularan gol veznjaka Lyona

Juninho je bio doktor za slobodnjake, a o majstoriji protiv Barcelone se i danas priča

Endin Čaušević

Kada ljubitelje fudbala pitate ko je najbolji izvođač slobodnih udaraca u historiji mnogi će vam sigurno reći da je to Juninho Pernambucano.

Legendarni brazilski fudbaler najbolje dane svoje karijere proveo je u dresu Lyona u vremenu dok je ovaj klub dominirao u Francuskoj. Lyon je imao i odlične nastupe u Ligi prvaka, a Juninho je oduševljavao svojim majstorijama.

Posebno se pamti pogodak kojeg je Juninho postigao protiv Barcelone u osmini finala Lige prvaka 2009. godine. Tada se meč igrao 24. februara, a rezultat je bio na kraju 1:1.

Lyon je poveo već u sedmoj minuti kada je Juninho postigao spektakularan pogodak iz slobodnog udarca o kojem se i danas priča. Na golu Barce tada je bio Victor Valdes, a njegov izraz lica nakon gola Juninha sve govori.

Barcelona je uspjela u 67. minuti da poravna na 1:1 golom Thierryja Henryja, a treba reći da su Katalonci te sezone uspjeli osvojiti titulu Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.