Hrvatski mediji prenose

Dinamo već odlučio šta raditi s Hajrovićem?

Admin Čaušević

Svlačionica Dinama kada su u pitanju bh. fudbaleri bi se u narednom periodu mogla svesti samo na Amera Gojaka. 

Prema pisanju hrvatskih medija Dinamo je odlučio da se riješi Izeta Hajrovića. Krilnom fudbaleru ugovor s Modrim ističe na zimu i jedan je od najplaćenijih igrača HNL-a.

Hajrović u zagrebačkom klubu godišnje zarađuje 850.000 eura zato će Dinamo tražiti način da postigne sporazumni raskid saradnje s povremenim bh. reprezentativcem.

Sudbina Emira Dilavera zavisit će od one Nenada Bjelice. Svi Bjelicini pomoćnici su prošle sedmice dobili otkaze. Ukoliko Bjelica ode, vjerovatno isto čeka i odličnog štopera.

Potražite više informacija na temu HNL:

Dinamo je odlučio da za narednih šest mjeseci igračima prvog tima smanji platu za 66 posto te vrati 33 posto za isti period kada prvenstvo ponovo započne. Međutim, igrači i Bijelica su taj prijedlog odbili.

Prvotimci Dinama su dobili anekse ugovore sa smanjenjim primanjima. Rata s kraja marta im još nije uplaćena. Ukoliko potpišu aneks ugovora, onda će dobiti i novac.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.