Neće ostati u Olimpiji

Zna se gdje će Menalo igrati sljedeće sezone?

Mladi bosanskohercegovački fudbaler Luka Menalo vraća se u Dinamo po završetku sezone.

Menalo je sa oreolom najboljeg fudbalera Premijer lige BiH došao u Dinamo u ljeto 2018. godine, ali uslijed velike konkurencije nije uspio da se izbori za minutažu i posudba je bila jedino logično rješenje.

Prvo je Menalo otišao u Slaven Belupo, a zatim u Olimpiju iz Ljubljane gdje je u međuvremenu postao jedan od najboljih fudbalera, čemu u prilog ide i odlična statistika. U svim takmičenjima uspio je da zabije devet pogodaka i pritom ubilježi pet asistencija.

Šanse da Menalo ostane u Olimpiji su minimalne, a to tvrde i Sportske novosti prema čijim navodima će krilni fudbaler najvjerovatnije dobiti novu šansu u Dinamu, pogotovo sada kada situacija u klubu nije baš na zavidnom nivou.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Plavi će nakon koronavirusa živjeti drugačije nego prije. Skromnije. Ugovori više neće biti tako bogati, niti će se dovoditi skupi igrači, a to će otvoriti prostor za one koji su na posudbi. Svoje mjesto u svlačionici će dobiti i Menalo", navodi se, između ostalog.

Krajem prošle godine i sam Menalo je kazao da se želi vratiti u Dinamo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.