Neće ostati u Bayernu

Agent nagovijestio gdje ide Coutinho?

Philippe Coutinho najvjerovatnije se vraća u Premier ligu, nagovijestio je njegov agent.

Brazilac je prošlog ljeta, nakon dugih i iscrpnih pregovora, prešao na posudbu u Bayern koja je Bavarce stajala osam i pol miliona eura, ali njegov mandat u njemačkom kluub nije bio najbolji.

Klupski rukovodioci smatraju da je Coutinho bio više ispod nego na razini očekivanja i u skladu s tim nemaju namjeru otkupiti ugovor, a kako ga ne želi ni Barcelona, jasno je da će morati tražiti novi klub.

A sljedeće odredište bi, prema onome što je izjavio njegov agent Kia Joorabchian, mogla biti Engleska. Za usluge 27-godišnjeg fantaziste se interesuju Arsenal, Chelsea i Everton.

"Nije tajna da sam navijač Arsenala, ali ne pokušavam utjecati na igrača da ode u jedan ili u drugi klub. Sve je otvoreno", kazao je Joorabchian u razgovoru za Sky Sport i dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Oduvijek je uživao igrajući u Premier ligi i sigurno bi se rado vratio tamo. Dosta toga će ovisiti i od samih finansija. Nakon što prođe koronavirus neće sve biti isto", ističe Coutinhov agent.

Coutinho inače s Barcelonom ima ugovor do 2023. godine. Katalonci su ga doveli iz Liverpoola za 120 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.