Pretjerao? Nijemci otkrili koliku plaću traži Neuer
EPA

Na izlaznim vratima Bayerna

Pretjerao? Nijemci otkrili koliku plaću traži Neuer

Šanse da Manuel Neuer i naredne sezone stoji na golu Bayerna su minimalne.

Sjajnom golmanu u julu 2021. godine ističe ugovor, ali pregovori oko produženja ne idu najbolje i u Njemačkoj su uvjereni da će čelnici Bayerna biti primorani da ga prodaju već ovog ljeta.

Najprije se špekulisalo da pregovore "koči" to što Neuer insistira na dugoročnom ugovoru, iako ima 34 godine, ali u međuvremenu Bild je objavio nove uslove na kojima insistira golman Elfa.

Pomenuti sportski list navodi kako Neuerov agent Thomas Kroth insistira na nerealno velikoj plaći, tačnije iznosu od 20 miliona eura, što je za pet miliona više od dosadašnje godišnje plate koju ima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Razlog za takve zahtjeve leži u nagađanjima za plaće njegovih saigrača. Navodno Philipe Coutinho i Robert Lewandowski imaju više od 20 miliona eura", navodi se, između ostalog.

Neuer se također plaši da bi mogao izgubiti 'jedinicu' dolaskom Alexandera Nubela iz Schalkea.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Nije normalan
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi