Razgovarat će o aktuelnoj situaciji

NSBiH tokom sedmice organizuje videokonferenciju s bh. klubovima: Šta će biti sa sezonom u BiH? · Saznajemo

Midhat Šljivak

Takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine zaustavljeno je zbog pandemije koronavirusa koja hara širom Evrope.

Klubovi iz BiH, kao i oni u Evropi i ostaku svijeta, nalaze se na prinudnom odmoru i još uvijek nije poznato kada bi se takmičenje u prvenstvu Bosne i Hercegovine moglo nastaviti.

O planovima za nastavak sezone u BiH predstavnici NFSBiH, Komiteta za takmičenje i klubova trebali bi razgovarati naredne sedmice, kako je SportSport.ba ranije i najavio.

Iz krovne kuće bh. fudbala su za SportSport.ba potvrdili kako će se tokom sedmice, najvjerovatnije u srijedu, održati videokonferencija između predstavnika Saveza i bh. klubova

Plan je da se razgovara o trenutnoj situaciji i da se čuju razmišljanja klubova o aktuelnim dešavanjima, ali ni nakon ove sjednice vjerovatno neće biti poznato kada bi se sezona mogla nastaviti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

UEFA će na kraju imati glavnu odluku o nastavku prvenstava širom Evrope, a prema svemu sudeći za Premijer ligu BiH su trenutno dvije opcije.

Prva je opcija da se prvenstvo nastavi 17. maja, a druga opcija je nastavak takmičenja 24. maja, no ovo su samo određene ideje koje će itekako zavisiti od daljeg razvoja pandemije koronavirusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.