Foto - EPA

Glavna želja Bayerna

Cijena Leroyja Sanea je brutalno pala: Bayern će zadovoljno trljati ruke

Midhat Šljivak

Leroy Sane bio je u ljeto prošle godine jako blizu prelaska iz Manchester Cityja u Bayern.

Bavarci su spremili 100 miliona eura za ovog fudbalera, ali je on u posljednjem nastupu za Manchester City pokidao križne ligamente koljena i transfer je propao.

Međutim, Bayern ne odustaje od angažmana ovog fudbalera. Zbog svih dešavanja, teške povrede i pada svjetske ekonomije, Sanea bi sada mogli dobiti za mnogo manje novca.

Uvjeren je u to i brat prvog čovjeka kluba Karla-Heinza Rummeniggea, 56-godišnji Michael, koji je u svojoj kolumni napisao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bayern je na njega prošlog ljeta želio potrošiti između 100 i 120 miliona eura. Međutim, došlo je do eške povrede ligamenat koljena. Uz sva dešavanja, njegova cijena je pala i sada ga mogu dobiti znatno jeftinije. Možda će ih koštati između 30 i 50 miliona eura", napisao je Rummenigge.

Sane je u City stigao 2016. godine iz Schalkea za 45 miliona eura, a u 134 odigrane utakmice postigao je 39 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.