Sutra se vraća na posao

Kokeza otkrio na kojem meču se zarazio koronavirusom

Samir Mlaćo

Predsjednik FS RS Slaviša Kokeza sutra se vraća na posao.

Kokeza je odbolovao koronavirus i sada se osjeća dobro.

Večeras je gostovao na tv PINK te otkrio gdje se i kada zarazio.

"Mislim da sam se zarazio između 18. i 20. februara u Milanu. Tamo sam išao da gledam na utakmicu Lige šampiona između Atalante i Valensije. Nikakve simptome nisam osjećao do 4. marta. Prvi signal bila je temperatura, oko 37,2. U prvom momentu nisam razmišljao o koronavirusu. Ta temperatura je trajala kod kuće pet ili šest dana, tada sam pomislio da ima ima veze sa koronom. Otišao sam da se testiram i sutradan su mi javili da imam taj virus. Pozvala me je doktorka i po onda sam na infektivnoj kilnici bio 7-8 dana, a onda isto toliko i u bolnici 'Dragiša Mišović'", kazao je Kokeza.

Priznaje da mu je bilo najteže na samom početku.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Već prvog i drugog dana nisam mogao da udahnem vazduh. Vi pokušavate da uzmete vazduh, ali njega nema. Tada sam osjetio strah i paniku. Koristio sam kiseonik. Bilo mi je jako teško".

Zahvalio se doktorima na ljubaznosti i istakao da su bili i više nego ljubazni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.