Smatra nekadašnji napadač Rossonera

"Milan treba da dovede Icardija i Cavanija"

Nekadašnji napadač Rossonera Marco Simone smatra kako bi ovaj klub trebao dovesti na ljeto Maura Icardija i Edinsona Cavanija.

Rossoneri već nekoliko sezona muku muče s apadačkim opcijama pa su zbog toga u januaru odlučili da dovedu Zlatana Ibrahimovića. Ipak, on je već u poznim godinama i neki izvještaji kažu kako neće ostati u Milanu nakon što mu istekne ugovor ovog ljeta.

Zbog toga će Rossoneri morati ponovo na tržište kako bi kupovali napadače, a Simone smatra kako su dvije najbolje mete Cavani i Icardi. Osim toga, rekao je kako se ne treba odricati ni Rafaela Leaoa koji se u posljednje vrijeme pokazao kao izuzetno dobar fudbaler.

"Zadržao bih Rafaela Leaoa, ima snagu i talenat. Ako talentovanim uvijek tražiš mane, onda uvijek krećeš od nule. Mislim da bi se i Milik iz Napolija dobro snašao, a lično bih pokušao da dovedem Cavanija i Icardija. Mauro bi bio izvrsno pojačanje, idealna situacija", poručuje Simone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Simone je u Milanu igrao od 1989. do 1997. godine i od 2001. do 2002. godine i u tom periodu osvojio je četiri titule prvaka Italije i dvije Lige šampiona. Osim toga, između ostalog je igrao i za PSG te Monaco.

Svemu na kraju dodajmo kako su Rossoneri prije prekida šampionata bili na 7. poziciji u Seriji A te su klub koji je postigao najmanje golova od svih iz vrha tabele i jasno je kako će im trebati napadači.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.