Begović o svemu sa navijačima: Krunić mi je mnogo pomogao

Otkrio mnoge zanimljive stvari

Begović o svemu sa navijačima: Krunić mi je mnogo pomogao

Naš reprezentativni golman Asmir Begović putem Instagrama odgovarao je na pitanja navijača Milana.

Begović je prošlog mjeseca konačno dočekao priliku da upiše koji nastup za Rossonere, ali uslijed pojave koronavirusa i on je, kao svi fudbaleri širom svijeta, bio prinuđen na pauzu.

Milano je uslijed krize u Italiji napustio i vratio se u Englesku, a na početku konverzacije s navijačima otkrio je kako provodi dane u izolaciji.

"Treninzi kod kuće idu veoma dobro .Trudim se biti što više zauzet, vozim biciklo kad god mogu, a radim i ostale vježbe u teretani. Putem videopoziva odrađujem i treninge sa saigračima. Želim biti što spremniji za situaciju kada se vratimo na teren", rekao je Begović kojem ne padaju teško dani u kući.

"Obožavam provoditi vrijeme sa svojom porodicom, svojom djecom i trudim se da budemo zajedno što je više moguće. Volim također u dvorištu igrati i golf, uživam i čitati, gledati razne emisije."

Debi u dresu Milana ubilježio je u Firenci protiv Fiorentine.

"Bila je velika čast i ponos zaigrati za klub kao što je Milan. Utakmica je bila jako teška, šteta je što nismo pobijedili jer smo imali pobjedu u svojim rukama. Ipak, svejedno ostat će to u mom sjećanju kao poseban meč koji ću pamtiti uvijek."

Čast mu je i dijeliti svlačionicu sa Zlatanom Ibrahimovićem.

"Kroz karijeru susreo sam se s brojnim fudbalerima koji su jaki i kvalitetni, ali Zlatan je nešto posebno. Vjerovatno najjači."

Neizbježno je bilo pitanje i o Radetu Kruniću, saigraču iz reprezentacije BiH.

"Sjajan je igrač, poznavali smo se od ranije, tako da mi je bila olakšavajuća okolnost što je on bio u Milanu. Kada sam tek došao pomogao mi je da smjestim. Sjajan igrač i još bolja osoba. Sretan sam što ga imam za prijatelja."

Zanimalo je navijače Milana i gdje se vidi u narednih deset godina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Teško je predvidjeti takve stvari. Vjerovatno neću tada igrati. Vjerovatno ću poslije karijere početi sa novim stilom života koji neće imati veze sa fudbalom, ali vidjet ćemo. Sve opcije ostavljam otvorenim."

Kroz razgovor Begović je, između ostalog, izabrao i pet najboljih golmana na svijetu. Na toj listi su Marc-Andre ter Stegen, Jan Oblak, Gianlugi Donnarumma, Manuel Neuer i Thibaut Courtois.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi