Poziv iz bivšeg kluba

"Rezervisali smo dres s brojem 10 za Aguera"

Sergio Aguero, istinska legenda Manchester Cityja, ima već 31. godinu i sigurno da se bliži dan kada će napustiti klub.

Kada taj dan dođe, ponuda neće nedostajati za nastavak karijere, a srcu najdraža mogla bi biti ona iz kluba u kojem je sve počelo - Independientea.

Trener ove ekipe Lucas Pusineri kazao je u razgovoru za Super Miter Deportivo kako je 'desetka' već rezervisana za Aguerov povratak.

"Nadam se da će doći i moj red da treniram Sergija Aguera. Bio sam mu saigrač i nadam se kako ću mu u budućnosti biti trener. Čuvamo za njega broj 10", kazao je ovaj mladi stručnjak.

Pusineri u pomenutom intervju dodaje kako je u kontaktu s Kunom često.

"U posljednjih nekoliko dana nismo razgovarali, ali jedno prije otprilike dva mjeseca. Imati Sergia u klubu bilo bi sjajno za sve koji vole Independiente", dodaje on.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Aguero ima ugovor s Građanima do narednog ljeta i ako ga ne produži bit će idealna prilika da se vrati kući. Argentinac je već ranije najavljivao kako bi karijeru mogao završiti upravo u ovom klubu.

On je iz Independientea otišao prije 14 godina i to u Atletico Madrid.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.