Englezi bi sezonu mogli završiti samo na jednom stadionu uz čak četiri utakmice dnevno

Ima dosta opcija za nastavak lige

Englezi bi sezonu mogli završiti samo na jednom stadionu uz čak četiri utakmice dnevno

E. Čaušević

Prekid sportskih takmičenja zbog pandemije koronavirusa u Evropi traje već više od mjesec dana, a još uvijek nema tačnih datuma kada će se sezona nastaviti.

Situacija u većini država se smiruje što se tiče širenja pandemije i broja novozaraženih, ali u Velikoj Britaniji je situacija još uvijek alarmantna. U Škotskoj je donesena odluka da se mečevi neće igrati najmanje do 10. juna, a mnogi vjeruju da bi sličnu odluku mogli donijeti i Englezi.

No, Fudbalski savez Engleske neće donositi nikakve odluke prije sastanka UEFA-e koji je zakazan za 24. april. Mnogi se nadaju da bi se sezona mogla nastaviti u maju, ali je izglednije da će to biti u šestom mjesecu što se tiče engleskog Premiershipa.

Već se pojavilo mnogo opcija za odigravanja ostatka sezone, a sigurno jedino sigurno trenutno je da će se utakmice igrati pred praznim tribinama. Kako piše Fox Sport pojavila se još jedna zanimljiva ideja, a to je igranje svih mečeva samo na jednom stadionu.

Naime, prema informacijama koje stižu iz Engleske razmatra se i opcija da se sve utakmice igraju na kultnom Wembleyju u Londonu. Mnogi klubovi imaju devet ili deset mečeva da završe sezone zbog čega će raspored biti baš zgusnut.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog TV prava Englezi žele na sve načine završiti sezonu, a u najgorem slučaju mečevi će se igrati samo na Wembleyju. Sezona bi se igrala u junu ili julu, a dnevno bi se mogle igrati čak četiri utakmice.

No, još uvijek nije baš jasno kako bi sve to izgledalo, a mnogi se pitaju i u kakvom stanju bi teren bio nakon četiri odigrane utakmice u jednom danu. Opcija za nastavak sezone je mnogo, a nadamo se da ćemo uskoro i dobiti neke konkretnije prijedloge i odluke od strane UEFA-e.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi