Ne ide mu se iz Estudiantesa

Rojo traži od Manchester Uniteda da ostane u domovini

Argentinski defanzivac Marcos Rojo nema namjeru vraćati se u Manchester United. 

Rojo je četiri i pol godine proveo na Old Traffordu prije nego se početkom 2020. zaputio na posudbu u Estudiantes, a u domovini je do prekida sezone odigrao samo jednu utakmicu.

Ipak, unatoč tome Rojo uživa u 'dječačkom klubu' i nada se da će u Manchester Unitedu pristati da se posudba produži za još barem šest mjeseci.

"Ako to bude ovisilo o meni, razgovarat ću sa ljudima iz Manchester Uniteda o mogućnosti da ostanem ovdje još šest mjeseci. Osjećat ću ogromnu bol ukoliko budem morao otići nakon tek jedne utakmice. Sada sam potpuno spreman i želio bih da dokažem koliko mogu", kazao je Rojo za lokalni radio.

Takvom raspletu se nada i njegov saigrač Javier Mascherano.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Marcos, želim vjerovati da ćeš potpisati produženje saradnje", napisala je bivša zvijezda Barcelona na Twitteru.

Kroz karijeru Rojo je, uz Manchester Untied i Estudiantes, igrao još za Spartak iz Moskve i Sporting.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.