Oglasili se iz MRK Sloga Gornji Vakuf

"Sva takmičenja za ovu sezonu treba trajno prekinuti"

E. Oštraković

Još uvijek se traži najbolje moguće rješenje kada je riječ o rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Neki klubovi su za trajni prekid lige, neki su za nastavak, ali glavni problem je, naravno u slučaju prekida lige, šta uraditi po pitanju plasmana.

Svoj stav iznijeli su iz MRK Sloga Gornji Vakuf, a mi ga prenosimo u cjelosti:

"Poštovani,

Povodom nastale pandemije virusa COVID-19 i trenutnog stanja u našoj zemlji, te neizvjesnosti u vezi trajanja iste Uprava našeg Kluba je stava da se sva takmičenja za ovu sezonu trebaju trajno prekinuti i da UO RS BiH zajedno uz saglasnost klubova donese konačno rješenje u što kraćem roku.

Želja svih nas je da se takmičimo na terenu i svoj plasman ostvarimo isključivo rezultatima s terena, ali u ovoj situaciji, na žalost svih nas, to nije moguće i primorani smo da tražimo najbolje rješenje za okončanje takmičarske sezone.

Kada uzmemo činjenicu da smo u našoj ligi odigrali preko 50% utakmica i da imamo osnove da se odredi konačan poredak smatramo da je najbolje rješenje zaključiti sezonu prema trenutnom plasmanu na tabeli PL. Uzimajući u obzir da će ovim rješenjem određen broj klubova biti nezadovoljan jer će se nekima uskratiti pravo borbe za prvaka, za opstanak u ligi ili za ulazak u PL mišljenja smo da treba razmisliti o varijanti razigravanja za prvaka PL, te za opstanak, odnosno plasman u PL, naravno ako se za to steknu uslovi. Način na koji će se to ostvariti potrebno je da o tome odluči UO RS BiH. Mišljenja smo da svakako nije pošteno administrativnom odlukom kazniti neki Klub ispadanjem iz lige ili drugom Klubu onemogućiti ulazak u viši rang.

Također naš stav je da sezona 2020/21 mora biti u skladu sa već donesenim sistemom takmičenja i u skladu sa važećim propozicijama. Opciju proširenja lige naš Klub neće podržati.

Najbitnije u ovoj situaciji je da se čuje glas svih klubova i da se uvaži mišljenje jer klubovi su ti koji se takmiče i koji finansiraju rad RS BiH.

Vrijedi istaći i da je našem savezu došlo mišljenje iz EHF-a gdje su predstavnici EHF-a naglasili da u ovakvoj situaciji je najbitnije ostvariti dobar kontakt sa klubovima i usvojiti mišljenje većine klubova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Mi imamo puno povjerenje u UO RS BiH i nadamo se da će donijeti odluku koja je u interesu većine klubova, i koja ima za cilj napredak rukometa u BiH.

Svim našim prijateljima želimo zdravlje, i da se ubrzo vratimo redovnim aktivnostima", kažu iz Upravnog odbora MRK Sloga iz Gornjeg Vakufa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.