Foto - EPA

Želi i platu od 20 miliona eura godišnje

Menadžer Manuela Neuera o odnosu s klubom: On traži poštovanje...

Midhat Šljivak

Manuel Neuer još uvijek nije potpisao novi ugovor s Bayernom.

Iskusni 34-godišnji golman ima još godinu dana ugovora s bavarskim velikanom, a pregovori sa čelnicima tima o novom su izuzetno teški.

Navodno je menadžer Thomas Kroth za svog klijenta tražio novi petogodišnji ugovor vrijedan 20 miliona eura po sezonu, a za to Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić nisu htjeli ni čuti.

Pregovori su obustavljeni, a nakon što se Neuer počeo povezivati s drugim klubovima, javio se Kroth da pojasni situaciju.

"Brojke koje se spominju u medijima nisu tačne. Imamo fleksibilan odnos sa Salihamdižićem i Kahnom oko dužine ugovora", rekao je on i nastavio je:

"Komplikovano je to sve za objasniti jer smo sada usred krize. Ipak, Manuela brine samo jedna stvar - poštovanje od strane kluba", završio je Kroth svoje izlaganje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Neuer je već devet godina član Bayerna. Odigrao je ukupno 606 utakmica za klub i osvojio je sve što je mogao.

Na njegovu poziciju oko će od naredne sezone baciti Alexander Nubel, pojačanje iz ekipe Schalkea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti