Iznenađujući posao Salihamidžića i Bayerna
Foto - EPA

Aranguiz stiže u Bayern

Iznenađujući posao Salihamidžića i Bayerna

Midhat Šljivak

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić veoma je blizu realizacije iznenađujućeg transfera.

Salihamidžić je, prema tvrdnjama njemačkih medija, dogovorio dolazak čileanskog veznjaka Charelsa Aranguiza, 31-godišnjeg fudbalera Bayera iz Leverkusena.

Ovaj iskusni centralni veznjak ovog ljeta ostaje bez ugovora s Apotekarima. Bayern je odlučio da ga angažuje u besplatnom transferu i Aranguiz je sa Salihamidžićem već verbalno dogovorio dolazak u Minhen.

To će sasvim sigurno biti transfer karijere za ovog fudbalera koji je prethodnih pet godina nosio dres tima iz Leverkusena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Čileanac je prije Bayera igrao još za Internacionaln, Udinese, Quilmes, Universidad de Chile, Colo Colo i Cobrelou.

Ove sezone Aranguiz je odigrao ukupno 27 utakmica u svim takmičenjima i ostvario je učinak od tri gola i šest asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Nek sjedi na klupi i nek uživa
0 1
user1583752673
Malo veznih igraca pa daj i njega
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi